Tuesday, November 7, 2017

MASALAH WHITEHEAD DAN BLACKHEAD

SAPA KATA JERAWAT TAK 

BAGUS??????



Kulit muka mengeluarkan kotoran dari lapisan dalam kulit melalui jerawat. So siapa kata jerawat tak bagus? Jerawat tu adalah kotoran muka. Maknanya bagus lah kan, bila kotoran tu keluar. Yang tak bestnya, bila jerawat tu keluar dengan banyak. Betul?

Kalau sebiji dua boleh terima lagi kan? "Tapi, macam mana muka boleh kotor pulak sis? Kan saya cuci muka." Soalan biasa saya terima. Jawapan saya senang. 


Sebabnya, bila uolls gunakan krim, make up atau apa jua produk, uolls tak bersihkan sebetulnya. Setakat cuci, memang belum tentu bersih. Setuju? "Uolls nak cantik. Tapi setakat cuci muka je. Orang lain siap pakai pencuci, mask, moisturizer, serum, toner & macam - macam lagi.


Thursday, May 18, 2017

MASALAH WHITEHEAD DAN BLACKHEAD PERLU DIATASI


MUKA SENSITIF,JERAWAT , WHITEHEAD, 

KUSAM DAN KERING


sape kat sini ada masalah whitehead n blackhead
mengaku cepat

meh saya TOLONG  bersihkansekarang ada promo

 APA???


facial treatment + vit c +  + eye & lip treatment


➡➡➡➡➡( 2 hour only RM100)⬅⬅⬅⬅⬅⬅
jom setkan appointment anda dan whatsapp

http://rumahchantek.wasap.my
013-6404815
BOOK NOW






πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±
πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY 
  πŸ’»FB PAGE: rumah chantek spa therapy πŸ’»

Thursday, April 6, 2017

MASALAH JERAWAT

kulit cantik dan sihat impian setiap wanita

bersyukur kalau Allah bg nikmat muka bersih gebu tanpa jerawat  . Hargai nikmat Allah dan jgn la merosakan nikmat yg Allah bagi. kawan-kawan yang tengah alami jerawat yang teruk jangan pulak bersedih , cek balik  cara kita jaga kulit, apa kt makan , berapa kali kt cuci muka ,produk ape yg kt guna , produk tu betul3 selamat ke ? produk tu betul2 sesuai ke dgn kita atau kita beli sebab nampak iklan fb yg mengoda @ kt beli sebb kawan2 beli tp hakikat nya x sesuai untuk kt .

isssshh hati2 kawan2 sekarang ni bagai cendawan tumbuh selepas hujan pelbagai nama produk ada kat facebook . kadang2 botol je lain tapi cream produk A & B sama je .  botol berbeza harga berbeza  tapi kilang yg sama . Apa yg lagi seram sekarang krim muka boleh beli timbang kilo pastu masuk dalam botol dan tampal label sendiri. modal 1k pun dah boleh buat produk.  beli krim timbang kilo pastu sambil masak sambil masuk kan krim dlm botol.(  seramnya).
untuk kawan2 yg ada masalah jerawat elakkan jauh2 produk2 peeling( contoh "putih 3 hari @ cantik seawal 3 hari )
bukan saya nak kondem produk " putih seawal 3 hari" tapi saya takut kesan kemudian hari.

biar la tak putih janji kulit sihat . sebelum beli produk tu cek dulu produk ni selamat tidak.

SEDIH Sangat  bila ramai kawan-kawan saya yg datang di rumah chantek dengan  muka yang macam-macam masalah sebab guna produk " putih 3 hari"bila mula-mula Fatin cuba bantu pun masih tak mahu bagi tahu pakai produk apa tapi dah jadi camni baru nak cerita dan  mengadu dulu mula2 guna okey je tp bulan ke 3 ke 4 naik jerawat naik ruam pulak satu muka .




πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±
πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
    πŸ’»FB PAGE: rumah chantek spa therapy πŸ’»

Wednesday, March 29, 2017

PENTINGNYA MOISTURISER MUKA


KENAPA KITA PERLU PAKAI MOISTURISER?

generally apabila umur semakin meningkat, kulit kita akan semakin kering. itu memang lumrah. 

tetapi, ada juga orang yang rasa kulit semakin berminyak. kulit semakin kusam. 

sebenarnya, kulit kita yang semakin kering tu, dari dalam...dek kerana x cukup moist kan. makin lama makin kering.

bila kulit kering, maka kulit secara semulajadi nak protect diri sendiri daripada terus2 kehilangan air dr dalam kulit, maka kulit akan rembeskan minyak lebih supaya jd seal moist supaya tak keluar

gitu la, kadang2 kita rasa kulit kita tu oily sgt. so kita avoid guna moisturiser sebab kita ingat kulit kita akan lebih berminyak kan...

sebab tu penggunaan moisturiser yang sesuai tu penting untuk bantu kulit kita kekal lembap. kulit yang moist akan jadikan dia supple dan dapat bantu jaga dermis yang semulajadinya banyak collagen and fibre untuk keanjalan kulit ☺

Friday, March 10, 2017

KEBAIKAN BERTANGAS

BERTANGAS

Bertangas ni sebenarnya adalah mandi wap atau sauna. Bukan terhad kepada wanita sahaja dan juga bukan untuk kaum Melayu sahaja. Bertangas untuk wanita bagus dilakukan setiap kali selepas bersalin dan selepas haid. Mungkin ramai yang sangka ia hanya untuk selepas berpantang bersalin, namun sebenarnya bagus untuk setiap kali selepas haid. Bertangas akan mengeluarkan peluh dan menyebabkan racun keluar daripada badan. Bagi ibu bersalin ia juga dapat membantu proses penyembuhan dan pengecutan saluran sulit dan rahim. Dalam jangka masa panjang ia dapat menghidari daripada penyakit puan seperti keputihan, saluran sulit yang longgar, rahim rendah dan prolaps.

banyak manfaat dr bertangas bukan org lepas pantang je elok bertangas , anak dara pun elok bertangas untuk bersihkan darah2 haid atau merawat keputihan. selain itu juga bertangas elok untuk lancarkan aliran darah supaya badan sentiasa rasa sihat dah segar. angin2 jahat pun boleh keluar ..

πŸ€πŸ€πŸ€BERTANGAS RM45 (30MINIT) πŸ€πŸ€πŸ€ 





FB PAGE:



πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±

πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
                                  πŸ’»FB PAGE:AYU KARTINI BEAUTY N SPA πŸ’»


Thursday, March 9, 2017

PAKEJ BERPANTANG

BERPANTANG SECARA tradisi


Rawatan Urutan Tradisional



Urutan yang baik membantu memulihkan aliran darah, mencuci dan mengeluarkan darah, angin serta lendir yang kotor dan melawasakan nifas daripada tersekat atau tersumbat. Urutan juga dapat menenangkan emosi, meringankan tubuh badan yang lesu dan melegakan bisa otot dan sendi.
semasa melakukan urutan Dilarang mengasak, menekan, memaksa atau menolak peranakan dalam tempoh 2 minggu pertama. Ini kerana peranakan masih lemah, luka dan bengkak. Hanya urut dibahu, leher, dada dan payudara. Kemudian dari bahu ke siku, lengan dan jari-jemari.
Selepas 2 minggu sehingga 44 hari baru boleh buat sedikit tekanan di bahagian kedudukan rahim.


bertungku

Bertungku atau bertuam adalah salah satu amalan dalam rutin berpantang Melayu. Elok dilakukan dalam masa 40 hari pertama selepas bersalin. Lazimnya batu sungai digunakan untuk tungku kerana panasnya yang mampu memerangkap haba dalam masa yang lama (tidak mudah sejuk). Tuaman dilakukan pada bahagian perut, hulu hati, pinggang, paha, belakang, tangan dan tapak dan tumit kaki.


πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±

πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
                                  πŸ’»FB PAGE:AYU KARTINI BEAUTY N SPA πŸ’»


SPA - MASSAGE & SAUNA

πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±

πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
                                  πŸ’»FB PAGE:AYU KARTINI BEAUTY N SPA πŸ’»


FACIAL TREATMENT

RAHSIA KULIT YANG CANTIK DAN GEBUS



πŸ’† Bila skin tidak smooth,makeup tidak akan glowing.
πŸ’† Nak kulit smooth kena pakai MASK TWICE A WEEK.
πŸ’† Disamping SERUM yang berterusan.
πŸ’† INGAT!!! Jenis kulit,keadaan kulit,keperluan kulit menentukan jenis MASK yang harus dipakai.



sape kat sini ada masalah whitehead n blackhead


πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹ 

mengaku cepat😊😊😊meh saya tlg bersihkan 


sekarang ada promo

 πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±

facial treatment + vit c + whitehead vacuum suction + eye & lip treatment


( 2 hour only RM100)

jom setkan appointment anda taip " hot deal " dan whatsapp ke 013-6404815 









B



HOT DEAL

 sangat berbaloi kulit sihat n cantik , 
bibir merah delima ,
 eyebag n wrinkle bawah mata pun hilang .
 sape yg x suka dapat kulit yg cantik n sihat

 πŸ˜πŸ˜πŸ˜








FIRST TRIAL TREATMENT

RENEWAL FACIAL TREATMENT   HANYA RM88.00  

( NORMAL PRICE RM138.00)





πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±
πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
                                   πŸ’»FB PAGE: rumah chantek spa therapy πŸ’»


HAPPY HOUR PROMOTION

Promosi Spa dan Facial ============================= --SPA SALON MUSLIMAH CHERAS-- ============================== TERINGIN NAK MANJA...