Wednesday, March 29, 2017

PENTINGNYA MOISTURISER MUKA


KENAPA KITA PERLU PAKAI MOISTURISER?

generally apabila umur semakin meningkat, kulit kita akan semakin kering. itu memang lumrah. 

tetapi, ada juga orang yang rasa kulit semakin berminyak. kulit semakin kusam. 

sebenarnya, kulit kita yang semakin kering tu, dari dalam...dek kerana x cukup moist kan. makin lama makin kering.

bila kulit kering, maka kulit secara semulajadi nak protect diri sendiri daripada terus2 kehilangan air dr dalam kulit, maka kulit akan rembeskan minyak lebih supaya jd seal moist supaya tak keluar

gitu la, kadang2 kita rasa kulit kita tu oily sgt. so kita avoid guna moisturiser sebab kita ingat kulit kita akan lebih berminyak kan...

sebab tu penggunaan moisturiser yang sesuai tu penting untuk bantu kulit kita kekal lembap. kulit yang moist akan jadikan dia supple dan dapat bantu jaga dermis yang semulajadinya banyak collagen and fibre untuk keanjalan kulit ☺

Friday, March 10, 2017

KEBAIKAN BERTANGAS

BERTANGAS

Bertangas ni sebenarnya adalah mandi wap atau sauna. Bukan terhad kepada wanita sahaja dan juga bukan untuk kaum Melayu sahaja. Bertangas untuk wanita bagus dilakukan setiap kali selepas bersalin dan selepas haid. Mungkin ramai yang sangka ia hanya untuk selepas berpantang bersalin, namun sebenarnya bagus untuk setiap kali selepas haid. Bertangas akan mengeluarkan peluh dan menyebabkan racun keluar daripada badan. Bagi ibu bersalin ia juga dapat membantu proses penyembuhan dan pengecutan saluran sulit dan rahim. Dalam jangka masa panjang ia dapat menghidari daripada penyakit puan seperti keputihan, saluran sulit yang longgar, rahim rendah dan prolaps.

banyak manfaat dr bertangas bukan org lepas pantang je elok bertangas , anak dara pun elok bertangas untuk bersihkan darah2 haid atau merawat keputihan. selain itu juga bertangas elok untuk lancarkan aliran darah supaya badan sentiasa rasa sihat dah segar. angin2 jahat pun boleh keluar ..

πŸ€πŸ€πŸ€BERTANGAS RM45 (30MINIT) πŸ€πŸ€πŸ€ 





FB PAGE:



πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±

πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
                                  πŸ’»FB PAGE:AYU KARTINI BEAUTY N SPA πŸ’»


Thursday, March 9, 2017

PAKEJ BERPANTANG

BERPANTANG SECARA tradisi


Rawatan Urutan Tradisional



Urutan yang baik membantu memulihkan aliran darah, mencuci dan mengeluarkan darah, angin serta lendir yang kotor dan melawasakan nifas daripada tersekat atau tersumbat. Urutan juga dapat menenangkan emosi, meringankan tubuh badan yang lesu dan melegakan bisa otot dan sendi.
semasa melakukan urutan Dilarang mengasak, menekan, memaksa atau menolak peranakan dalam tempoh 2 minggu pertama. Ini kerana peranakan masih lemah, luka dan bengkak. Hanya urut dibahu, leher, dada dan payudara. Kemudian dari bahu ke siku, lengan dan jari-jemari.
Selepas 2 minggu sehingga 44 hari baru boleh buat sedikit tekanan di bahagian kedudukan rahim.


bertungku

Bertungku atau bertuam adalah salah satu amalan dalam rutin berpantang Melayu. Elok dilakukan dalam masa 40 hari pertama selepas bersalin. Lazimnya batu sungai digunakan untuk tungku kerana panasnya yang mampu memerangkap haba dalam masa yang lama (tidak mudah sejuk). Tuaman dilakukan pada bahagian perut, hulu hati, pinggang, paha, belakang, tangan dan tapak dan tumit kaki.


πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±

πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
                                  πŸ’»FB PAGE:AYU KARTINI BEAUTY N SPA πŸ’»


SPA - MASSAGE & SAUNA

πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±

πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
                                  πŸ’»FB PAGE:AYU KARTINI BEAUTY N SPA πŸ’»


FACIAL TREATMENT

RAHSIA KULIT YANG CANTIK DAN GEBUS



πŸ’† Bila skin tidak smooth,makeup tidak akan glowing.
πŸ’† Nak kulit smooth kena pakai MASK TWICE A WEEK.
πŸ’† Disamping SERUM yang berterusan.
πŸ’† INGAT!!! Jenis kulit,keadaan kulit,keperluan kulit menentukan jenis MASK yang harus dipakai.



sape kat sini ada masalah whitehead n blackhead


πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹ 

mengaku cepat😊😊😊meh saya tlg bersihkan 


sekarang ada promo

 πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±

facial treatment + vit c + whitehead vacuum suction + eye & lip treatment


( 2 hour only RM100)

jom setkan appointment anda taip " hot deal " dan whatsapp ke 013-6404815 









B



HOT DEAL

 sangat berbaloi kulit sihat n cantik , 
bibir merah delima ,
 eyebag n wrinkle bawah mata pun hilang .
 sape yg x suka dapat kulit yg cantik n sihat

 πŸ˜πŸ˜πŸ˜








FIRST TRIAL TREATMENT

RENEWAL FACIAL TREATMENT   HANYA RM88.00  

( NORMAL PRICE RM138.00)





πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±
πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
                                   πŸ’»FB PAGE: rumah chantek spa therapy πŸ’»


HAPPY HOUR PROMOTION

Promosi Spa dan Facial ============================= --SPA SALON MUSLIMAH CHERAS-- ============================== TERINGIN NAK MANJA...