Friday, March 10, 2017

KEBAIKAN BERTANGAS

BERTANGAS

Bertangas ni sebenarnya adalah mandi wap atau sauna. Bukan terhad kepada wanita sahaja dan juga bukan untuk kaum Melayu sahaja. Bertangas untuk wanita bagus dilakukan setiap kali selepas bersalin dan selepas haid. Mungkin ramai yang sangka ia hanya untuk selepas berpantang bersalin, namun sebenarnya bagus untuk setiap kali selepas haid. Bertangas akan mengeluarkan peluh dan menyebabkan racun keluar daripada badan. Bagi ibu bersalin ia juga dapat membantu proses penyembuhan dan pengecutan saluran sulit dan rahim. Dalam jangka masa panjang ia dapat menghidari daripada penyakit puan seperti keputihan, saluran sulit yang longgar, rahim rendah dan prolaps.

banyak manfaat dr bertangas bukan org lepas pantang je elok bertangas , anak dara pun elok bertangas untuk bersihkan darah2 haid atau merawat keputihan. selain itu juga bertangas elok untuk lancarkan aliran darah supaya badan sentiasa rasa sihat dah segar. angin2 jahat pun boleh keluar ..

πŸ€πŸ€πŸ€BERTANGAS RM45 (30MINIT) πŸ€πŸ€πŸ€ 

FB PAGE:πŸ“± SMS/Whatsapp/Call: 013 640 4815 (FATIN) πŸ“±

πŸ’»INSTAGRAM: RUMAH_CHANTEK_SPA_THERAPY  πŸ’»
                                  πŸ’»FB PAGE:AYU KARTINI BEAUTY N SPA πŸ’»


No comments:

Post a Comment

HAPPY HOUR PROMOTION

Promosi Spa dan Facial ============================= --SPA SALON MUSLIMAH CHERAS-- ============================== TERINGIN NAK MANJA...